::All She Knows::
♥LadyBoss♥

Navigation : Hover the image



Journal Profile Linkies Stuff

Assalamualaikum :) Welcome to my Unprivate Diary. Could you do me a favor please ? Hit that "follow" button on your right. Hate the owner and the blog ? Just press ctrl+W and there you go..♥


♥Leave Your Footsteps Here♥

♥Facebooking me, Ask me♥

Facebook
Ask me


Credits!

Template: Nurul AtiQah
Edited By: Edriana A.E
Others:   


Friendship = Love and Truth :)


Assalamualaikum ^^ 


(Get ready dengan putaran kepala sebanyak 90darjah dan 270darjah :DDD)

video

Nilai persahabatan tidak akan cair di

musim panas, tidak akan beku walau di

musim salju, tidak akan luluh di musim

hujan, tapi akan senantiasa mekar

walaupun bukan di musim bunga...
Hargailah sebuah persahabatan.
Sayangilah bila bersama. Maafkanlah bila
bersalah. Rinduilah bila berjauhan.
Pahamilah bila keliru. Nasehatilah bila
khilaf. Dan itulah sebaik-baiknya
menjaga sebuah persahabatan.

Alright , petang ni EA nak story mory dengan korang pasal kengkawan EA :) Tetiba pulak petang ni jari EA rasa ringan and rajin nak menaip pasal diorang . Heh , kalau sebelum ni memang susah laa nak tengok EA update pasal kengkawan EA . Banyak pasal CHENTA je , ye dokk ? Hahahah . Dah3 , tak mau buang masa lagi jadi moh kito mulooo !! :P

Hmm hmm , dah tengok video dekat atas tu tadi ? Thumbs up untuk siapa yang dah tengok . Hahaah , video tu agak kecoh and agak berserabut right ? Mana tak nya , video tu pun EA amik last minute . Sorry la guys tapi mesti korang sakit hati nak tengok video ni kan ? Terpaksalah korang pusingkan kepala korang ke tepi , ke bawah dan sebagainya xD Hee ^^ Maaf , maaf :) 

Dari tahun 2012 merangkap tahun lepas EA start kenal diorang . Actually , yang sebenar-benarnya , EA asalnya dari kelas 2Bestari . Tapi entah macam mana pulak ada rombakan kelas then cikgu cakap , nama siapa yang cikgu sebut tu dia akan kekal dalam kelas 2Bestari manakala nama yang tak disebut tu akan naik ke kelas 2Arif . Reaksi kitaorg ?  Hmm jangan cakap laa . Terselah muka takut kitaorg xD Haha tak pe , asalkan kitaorg comel . Cewahh perahsantan betul :P Jantung EA memang dup dap dup dap dup dap laju gila sebab takut nama EA takkan dipanggil . Waktu yang ditunggu-tunggu oleh para pelajar batch 99's telah tiba . Cikgu akan umumkan nama siapa yang stay and nama siapa yang tukar kelas . Haa sudah , EA takut sangat sampai genggam tangan kawan EA kuat2 xD EA focus gila dekat bibir cikgu yang akan umumkan nama2 kitaorg . Terlalu focus sangat sampai apa yang kawan EA cakap dengan EA pun EA tak dengar :3 EA dengar satu persatu nama pelajar perempuan kelas EA (2Bestari) dengan teliti . Tiba-tiba?????!!!!! Jengjengjeng , nama EA tak disebut :O Cikgu cakap ..

Cikgu : Ada sorang je pelajar perempuan yang akan naik ke kelas 2Arif

(Dengan beraninya EA tanya) EA : Siapa cikgu ?

Cikgu : Umm , Edriana Asheera binti Edham (Amboi sebut nama panjang xD)

*Terkejut beruk* 

EA : Haa ?! 
*Saling berpandangan dengan Sonia*

And EA pun macam "Huh ? Apa dia cikgu ? Boleh ulang lagi sekali tak?" dengan muka blurr .. Lepas cikgu dah ulang apa yang cikgu cakap tu , then EA buat muka sedih xD Actually , memang EA sedih pun .. Mana tak nya , dalam kelas 2Arif tu , bukannya EA ada kenal sesiapa pun . Yang ada pun cuma Zulaikha . Itu pun bukannya EA rapat dengan dia pun ~ Hmm , EA siap peluk Sonia lagi . Air mata pun nak dekat mengalir . Pastu , EA cakap dekat cikgu tu yang EA tak nak masuk tapi cikgu tu paksa masuk jugak ~ Barulah EA tau , rupa2nya cikgu tu adalah guru kelas 2Arif . Hmm , nak tak nak pun EA terpaksa masuk jugak :( Cuba korang bayangkan , cuma 6 orang sahaja yang dipindahkan . 5 lelaki and 1 perempuan .. Mampuih arr , EA tak de geng langsung :P

Hari yang EA dan 5 org lelaki kena masuk kelas 2Arif telah tiba . Waktu EA nak langkah kaki masuk ke dalam kelas tu , ketua kelas 2Arif tu kemain agy punya kejam + jahat ! Masa tu EA dah masuk dalam kelas pastu dia halau EA and 5 org lelaki tu . EA tak pedulikan dia then EA main masuk je . (Heh, apa aku kesah ? Dia ingat ini kelas bapak dia ke apa ?) Kitaorg berenam memang geram gila tapi senyap je . Almaklumlah , baru first day dalam kelas tu . Kang nanti kena bash teruk2 , haa susah hidup . Okay , menyamar jadi budak baik dulu :P Yup , waktu EA masuk je dalam kelas tu , semua budak perempuan pandang EA . Lol , macam tak pernah tengok orang pulak kan ? :P EA amik tempat belakaaaaaaaaaaaaang sekali sebab belah depan memang dah penuh . Ada laa beberapa budak perempuan bagi jelingan maut dekat EA . Amboihh , EA cucuk mata tu dengan garfu kang . Haa baru tau langit tu tinggi atau rendah . Terus jadi macam Kassim Selamat xD Haa , jangan berani nak cabar EA . Kang EA cucuk betul2 , menyesal tak sudah :P Dah , merepeking pulak petang2 ni !~

*skip* Waktu dalam kelas tu laa yang EA start kenal Adi and Husna . Diorang tolong EA waktu EA ada emergency .. Emergency ? Apakahh ?? Hahaha , emergency bendera merah ~ Bagi sesiapa yang faham tu , diam2 je tau .. Bagi yang tak faham tu , silalah buat2 faham :) Lepas tu tetiba satu hari tu waktu kitaorg tengah belajar Pendidikan Islam , then Afiqah masuk kelas 2Arif . So she was like "Ed! Ed!" and I was like "Heh hye *senyum*" Hahaha , waktu tu EA tak kenal dia tu siapa ... So thats why laa EA senyum tak ikhlas je dkt dia ~ Afiqah , wa mintak maaf k ? Lol hahaha ..

*Beberapa bulan kemudian* Yes !!! EA dah berjaya connectkan persahabatan EA dengan budak2 kelas 2Arif ~ Alhamdulillah .. Diorang semua layan EA dengan baik . Start dari situ EA rapat dengan Adi , Husna and Afiqah . Banyak masalah yang kitaorg hadapi .. Bergaduh , bergembira , bersedih dan lain2 .... Okay , sampai sini saja EA menaip :) Nak sediakan hidangan makan malam dengan abg EA ... Bubyeeeeeeeeeeeeee *waving hands*

Alhamdulillah , 2 tahun persahabatan kami kekal :) EA happy sangat dapat kenal dengan semua budak2 kelas Arif . Yeahh ! KAMI ARIFFANTASTIC !!!!!! cewahh xD